Notes:

untuk pesanan album-album meor yusof aziddin boleh sms 012-5901798..tq

selamat hari raya

2 comments

satuharidihariraaya

selamat hari raya dari saya,meor yusof aziddin…salah silap harap maap……

selamat..dan terimaksih kerana berkunjung keteratak kejiwaan yang seadanya ini…….wa esok beraya di kl…rumah orang rumah..


kasih sayang..

9 comments

dapat dapat sms dari sorang sahabat(amirul fakir) yang masih bergelut dengan sakit.beliau dah sakit sejak bulan februari yang lepas..ada yang kata sihir,buatan orang …kalau betul ianya sangat mengecewakan..sangat-sangat mengecewakan sekali..aku bukan tuhan yang dapat menyembuhkan penyakit..aku pun manusia sama seperti manusia yang lain..kita saling bertaut dengan tali kasih-sayang..itulah yang kita perlukan sebagaimana yang diperintahkan tuhan untuk kita..antara sesama..aku masih tak faham kenapa masih adaa benci dan irihati dalam kehidupan kita..kita bukan bayi yang tak punya dosa..semua orang berdosa..kerana ianya fitrah alam..cuma kalau suka menyakiti atau memusnahkan kehidupan orang lain ianya bagi aku sangat menjijikkan..ini bab-bab sihir atau buatan orang ni..aku pun tak tau nak cakap apa..selalunya orang baik dan jujur yang selalu dianiaya..orang yang berlakon jujur tapi jahat peribadinya lepas lolos..aku tak faham..dan aku tak akan faham..

pada siapa yang baca artikel ni..doakanlah sahabat kita amirul fakir..moga dia cepat sembut..at least sedekahkan surah al-ikhlas dan fatihah untuk beliau…

*amirul fakir adalah penyajak/novelis yang telah menghasilkan 2 buah novel/sajak..fosil dan mea culpa..dan album baru aku sakrat menggunakan semua sajak-sajak naif&fosil beliau…ianya satu kontribusi untuk beliau atas dedikasinya dalam dunia yang diladeninya…wassalam


busking series..siri 1

6 comments

wa adalah generasi ke-3 yang Busker di Malaysia rasanya..Generasi pertama arwah Sidek,Hamden Bolley dan geng dr Sam…atau pun Wahid..yang tu awal 80an..ataupun sebelum tu wa tak pasti sangat..dulu wa selalu tengok wahid busking..kulit dia gelap-gelap,rambut kerinting macam negro..hehe..berkharisma walau selekah..wa respek sangat dan suka tengok dia busking..ada sekali tu penonton mintak lagu Isabella..dia cakap..’tak main la lagu Isabella..hahaha..wa tergelak…ye la..mamat tu melayu,taste pun melayu..yang si wahid ni semua lagu orang putih jer..lagu sade,pink flyod tapi yang bestnya dia bikin jadi dia punya version..wahid ni   dia study kat overseas..lama sangat..so lepas wahid era Sherry,group Busker..masa aawl 90 an..sherry ada pelawa wa busking..sebab partner busking dia masa tu arwah sidek masuk dalam..hehe..orang kata ‘berlayar’..tapi wa tak nak..sebab salah satunya rasa segan..

masa wa taengok wahid busking..wa simpan cita-cita mau jadi busker suatu hari nanti..by hook or by crook..heheh…sebab itu yang wa bangga sangat-sangat..ingat lagi 2001 nan blues yang masa tu selalu busking hujung minggu ajak wa busking kat cm…(nan ni member baik wa,kenal dia awal 90an..masa tu dia busking sabtu ahad..sebab dia kerja..nan bagi wa sorang busker yang sangat berjaya hari ini..diberi tempat busking di downtown,cheras.dibayar..hehe..ada 6-7 biji gitar letrik maupun akustik..dan beberapa biji amplifier..hehe)dan wa bangga dengan apa yang dia ada dan dapat hari ini..masa nan ajak,wa cakap ok..so lepas tu hari hujung minggu wa pun busking la…lama-lama seronok pulak..heheh..selepas 9 tahun kerja dengan yamaha music,,atas permasaalahan tempat kerja,wa ambik keputusan drastik..resign..masa tu anakk 3 beb..hehe..thats y ..wa sangat berbangga sebab busking,cari duit halal untuk tanggung anak bini..tapi yang sangat wa bengkek bila ditangkap polis ,diuji air kencing,dinyatakan positif..dimasukkan ke pudu jail 4 malam..atas suspek drug..heroin pulak tu..lepas ujian hospital..ok,wa lepas..tapi i really dont trust them anymore….never ever..though they treat you like an old friend..thats it..so adakah dunia ini adil untuk untuk orang yang jujur…?wa bukan rompak harta rakyat..bukan merosakkan harta awam..bukan melakukan jenayah..im just playing music’..bagi wa golongan busker ni even ada yang drug addict pun mereka 100% lebih mulia dari orang-orang politik atau penguasa yang munafik,berlakon untuk kepentingan dan nafsu serakah..merompak harta rakyat disiang hari..berpura-pura mulia seperti malaikat..busker mungkin pakaian mereka kotor..tapi hati baik beb..wa kenal baik dengan diorang….dan lu orang pun harus respek golongan busker..sebab kerjaya mereka halal..mencari rezeki dibumi Tuhan…

apapun..hidup mesti terus bro..


santai malam pestajiwa(22/8/08)siri 1

6 comments

 

 

 

ini bro pyan habib..penyajak legenda kita khasnya untuk golongan muda mudi..wa rasa pyan yang antara memula guna bahasa..wa lu..tatau…hahaha..bukankah ianya dekat dengan citarasa muda-mudi yang rugged macam wa?hahahha..steady pyan..lu orang jujur..Tuhan suka orang jujur..semua orang pun patut suka..tapi orang politik wa tatau la diorang suka atau tak orang jujur..sebab depa cakap depa la yang paling jujur..KAH KAH KAH…(pinjam gelak isham)


Page 1 of 3123