Notes:

untuk pesanan album-album meor yusof aziddin boleh sms 012-5901798..tq

kepasar seni plastik..

5 comments

lepak kat cm sabtu dan ahad..ambik t-shirt ‘itu padang…aku disitu’ yang baru siap ..sold out..tengah nak buat new print..1st print pun 10 helai jer..hahaha…

semalam ada satu group hippies dari japan busking kat cm..very interesting.unik..terer gila beb..terer sangat sangat jadi gila..hehe..tu sebab orang cakap jangan terer sangat..kerajaan pun tak suka..sebab kerajaan dia nak kita ni ‘yang sedang-sedang saja dong..bodo-bodo gitu..hehe…apa boleh buat..taik kambing bulat-bulat,lebih baik nekad ,daripada nyanyi menjilat..(lirik lagu doel sumbang)..hehe

wa sempat la shoot pic mamat-mamat japan ni busking ni dengan handphone cabuk wa sebab tak bawak camera..hehe

..hehe..puristic journey..kat beg dia ada tulis…FREE TIBET…hee


kadang duka itu membahagiakan..

6 comments

sorang sahabat baru kehilangan sesuatu yang disayangnya..ada jernih dari kelopak mata yang merenung tembus dan terus menuju maksud kata-katanya..ada kejujuran bila dia menceritakan tentang keakraban dan kasih sayang antara dia dan bapa mertuanya..thats why we are here..hidup untuk menterjemahkan makna hidup dan kasih-sayang..tanpa itu siapalah kita..but bila kita fikirkan balik..duka itu membahagiakan adamasanya..sebab ianya mengingatkan kita pada asal usul kejadian,perhubungan kita antara sesama makhluk juga Tuhan..dan itulah saat paling jujur kita bila kita menceritakan tentang sesuatu yang lahir dari hati tanpa ada kepentingan atau basa-basi..

dan akupun terkesima juga,,sebab ye lah..kita pun sebahagian dari subjek itu..kasih sayang….

*agak terlewat..Alfatihah untuk bapa mertua Kamal Sabran yang baru meninggal dunia pada jumaat(5hb september 2008)semoga ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman..amin

…rumah kita…


makan untuk hidup..

4 comments

bismillah…

makan untuk hidup..hidup untuk mati..mati untuk sebuah permulaan untuk lebih mengenal diri…

amin…


t-shirt itu padang…aku disitu for sale..(reprint)

2 comments

Ini t-shirt ‘itu padang…aku disitu untuk dijual..harganya rm 25 atau rm 30 by post..actually idea mau bikin ini t-shirt sudah lama..sebabnya wa pilih album ni..sebab ianya dikira classic dalam non-mainstream market..dan yang lebih penting..cerita dan makna tentang album ni…disini wa cerita sket..hehe..

idea untuk cover album ni wa buat dibantu oleh pereka design yang cool..im dan photographer…din korea..tahun 2003 dulu..konsep dia simple..wa taruh picture anak wa yang ‘autisma’…sebab dia suka berlari dipadang..anak wa namanya adam..dan autisma adalah penyakit yang mana pesakitnya seolah duduk dalam dunia yang tersendiri..sekarang adam dah 10 tahun..baru celebrate birthday 11/9 hari tu..dia sangat¬† istimewa sebenarnya..dan dia tanggungjawab wa sampai akhirhayat..so..berbalik pada konsep dan makna….itu padang..padang itu perlambangan untuk dunia..dan aku..maknanya kita..bukan hanya meor..atau adam..sebab semua orang punya roh,punya aku masing-masing..dan kita sebenarnya terpilih dan istimewa kerana telah dipilih oleh pencipta menjadi khalifah dimukabumi ini..dan itu padang,lepas tu ada 3 titik…itu maknanya 3 titik yang akan membawa kita kepadanya..itu code rahsia,kalau mau tahu detail kena mendalami lah makna-makna yang tersirat..wa menggalakkan kita,belajarlah erti hidup..hakikat kehidupan ini sepraktikalnya..sebab bila kita memahami kenyataaan hidup ini..indirectly minda kita subur dengan elemen-elemen yang posiitif..

* (6/11/2011)Terbaru – T-Shirt ‘itu padang…aku di situ akan direprint dan dijual dengan harga rm 25 . Sebenarnya banyak kawan-kawan bertanya tentang T-shirt ini, jadi saya akan cetak dalam 50 helai edisi terhad..Sesiapa yang berminat boleh hubungi saya melalui facebook dan email atau datanglah ke KL Sentral untuk mendapatkannya..Terimakasih


Page 2 of 3123