Notes:

untuk pesanan album-album meor yusof aziddin boleh sms 012-5901798..tq

dan satu 1 kita akhirnya kesitu juga..

1 comment

khamis lepas..23/10/2008…wa dapat mesej pesanan ringkas dari kawan-kawan..gitaris left-handed..samad telah meninggal dunia..ianya buat wa termenung sejenak..

wa kenal samad,walau tak rapat..tapi mesra lah juga…sebab utamanya ialah kerana wa waktu tu bekerja dengan yamaha music (1996-2004)..jadinya samad ni kita endorse dia jadi duta untuk kita punya produk..especially elektric gitar,sebab gitar yamaha elektirik ni kira masih baru dalam pasaran,tak sepopular jenama fender atau ibanez…jadinya juga wa suggest dan hasil discussion dengan stuff dan boss..kita agree ambik samad ni jadi duta produk kita..jadi dia selalulah datang ke yamaha music jumpa wa dulu..tahun 2003 gitulah..dia pun tak kenal wa as a musician/songwritter..sebab wa bukan dari line mainstream..haha..dan wa pun tak kisah..jadi selalulah jugak wa minum kedai mamak dengan dia..so dia selalu juga cerita masaalah dia dengan man kidal,dan lain-lain ahli..

ada satu part yang wa tak boleh lupalah..masa tu samad perform dengan endorsee yamaha produk yang lain macam hillary,jerry felix,andy peterson..kat hard rock cafe..masa tu kita bagi dia pakai yamaha elektric gitar model baru lah..ambik dari dalam kotak lagi..so dia pun perform…tengah perform baik punya knob button pada gitar tu terpelanting..hahah…lepas perform tu..dia cakap kat wa..kau ni bagi malu aku lah..hahahhaha…wa gelak tak boleh tahan..

samad ni gitaris era 80an…cara dia main..memang 80an..satriani..dia bukan style hendrix..dan samad tak minat blues…but as a performer/gitaris..dia firm dengan apa yang dia pegang dan belief..wa suka tengok rythm dia..very tight dan matang..hehe

apa pun alfatihah untuk allahyarham.the one and only..samad..

amin


kehidupan ini sepatutnya begitu..bukan begini..gitu?

9 comments

kehidupan ini jalannya kita yang pilih,berliku atau lurus..begitu?kalau lu isap dadah,lu addict..itu sebab musababnya…butĀ  itu lu punya hidup…dan itu apa yang lu mau..sebab itu lu punya bahagia..tapi bila itu barang tak ada …lu sudah tak bahagia..lu sudah sengsara..tak gitu..?

kalau lu pilih jadi busker..itu lu punya pilihan ..jalannya memang berliku..tapi menarik..soul searching..tapi kalau lu jadi busker sebab nak beli barang untuk beli dadah..itu dah jadi tanggungjawab pada keperluan jasad,..pun bertanggungjawab juga…ye ke?

wa cakap dengan diri..aku perlu adil pada kehidupan..perjalanan ini tak ada penghujungnya..kamu berjalan dan terus berjalan,ada banyak simpang didepan..ada yang mengajak kamu kesana..kesini dan kesitu,kamu suka atau tidak,itu pilihannya..itulah takdir…apabila dikatakan takdir..kamu tidak punya banyak pilihan sebenarnya…walau kamu cuba untuk dapatkan apa yang terbaik,at the end kamu menerima nasib kamu sedadanya…kamu belajar disekolah kerajaan..itu sistem yang mengarut..sebab bukan semua kamu akan jadi pandai dan akan jadi lawyer,doktor,peguam..hanya 10% yang akan berjaya..pun semuanya tiada jaminan..sistem pembelajaran hanya menguntungkan kerajaan..dengan kos belajar yang mahal..at the end mungkin kamu jadi tukang kebun..pun akhirnya kamu bahagia..

otak manusia ni bukan sama..bukan semua kelas A…itu kenyataan…itu sebab ada tukang kebun,lawyer..dan macam-macam lagi..jadilah ahli dibidang yang kamu tahu dan faham..akan lebih malang jika kamu jadi seorang ahlil sastera..hahahhaa….kamu akan jadi spesis yang dianggap ALIEN..dulu,kini dan selamanya ..dimana?di negara yang tercinta kita ini la….

itulah..maka perlukah kita berhati-hati dalam memilih takdir kita sendiri?

simple jer beb..tak puas hati dengan hidup..panjat bangunan tinggi..terjun,kalau nasib baik..mati,kalau nasib tak baik..hidup…lepas tu kena dakwa atas dakwaan cuba bunuh diri..hahahaha..itu sapa punya cerita tu?lu ka tuhan?

hahaha


projek..

11 comments

jumaat lepas wa ke kl..busking,all out…macam buruh kasar..haha..dan busking di downtown,cheras juga dengan nan blues..hujan..musim hujan ..tapi kita jalan terus jer..

wa ada perancangan untuk buat satu projek album,yang mana lirik-liriknya bertemakan bebas&perjuangan..lyricist kita mintak dari zunar,isham,abdullah jones,black..rahmat..konsep masih lagi akustik..yang catchy dan groovy…hehe…insyaallah…..


lonely people..America

4 comments


ini salah satu band favourite wa..America yang musik mereka berkonsepkan folk-rock,denganĀ  tiga orang line-up,dan ini salah satu lagu yang wa suka dan selalu bawak/nyanyikan masa busking..tajuknya lonely people..banyak lagu-lagu diorang yang bagus..vokal harmoni yang menarik..thats why bagi wa ,kalau mau bikin band kena ini macam la kawan..lagu/lirik wajib bikin sendiri,becuz itu apa yang lu mau cerita,lu punya karakter,lu punya hidup,lu punya pegangan..lirik pulak bagus kalau pasal kehidupan,pasal street life,pasal orang susah,kesunyian,juga pasal cinta yang positif…pendekata lagu-lagu yang boleh buat kita merenung sejenak pasal hidup dan kehidupan..

lagu lonely people ni dalam album ‘holiday’diorang tahun 74..band ni start bikin album tahun 71 dengan hit song diorang..’tin man’..actually banyak lagu diorang yang bagus dan berkualiti..macam lagu ventura highway,tin man…a horse with no name..sister golden hair..band ni ada lebih kurang 27 album..dari tahun 71-2007..dah tua-tua pun..hehe


Page 1 of 3123