Notes:

untuk pesanan album-album meor yusof aziddin boleh sms 012-5901798..tq

aku belum mati..aku masih disofa ini masih..haha

10 comments

lagu sofa biru..ini lagu gua..lagu hit gua dikalangan yang tau..yang tak tau jangan ambik tau pun tak apa..dan liriknya memang harubiru sungguh..hahaha..sebab gua ni suka subjek yang realistik..pantagonis?haha..tak tau le..ye kot..gua bikin tahun 2003..selalu bergaduh laki-bini..biasala..masa bergaduh gua ingat nak mati je..tapi tak mati-mati..masih dok melepak kat sofa biru…sofa rumah gua memang warna dia biru…tapi sofa orang miskin la..PVC…murah,cap ayam…haha..jadi gua pun tak tau..bini gua nak lagu untuk dia yang romantik..tapi gua dalam bab-bab kebenaran ni tak reti nak menipu diri sendiri sebenarnya..nyatakan tentang kebenaran walau ianya pahit..ya,itu gua setuju..tapi banyak orang tak suka kebenaran..tapi gua tak rasa rendah diri pun sebenarnya..apa pandangan orang itu diorang punya hal la..ada lagi satu gua buat lagu pasal bini gua…cerita pasal tak ada beras nak makan…hahaha..itu memang betullah..yang itu dia tak puas hati..dulu dia banyak tengok cerita hindustan yang terbang diawan selalu kot..kalau babak orang miskin pun tak macam orang miskin…itu tak realisitk lah..umpamanya kalau kita bersolat..sebab seolat ni bagi gua satu ritual yang suci..misinya untuk membersihkan hati kita dari sifat-sifat negatif duniawi..jadi lets saya..kita bersolat start lepas akhil baligh..kalau masih juga ada sifat-sifat dengki,irihati,tamak haloba..maknanya tak sampai la ke hati..sebab Tuhan itu duduk dihati orang yang beriman..iman itu letaknya dijiwa kita..jiwa itu bukan mahunya material..sebab bagi gua keduniaan dan keakhiratan itu apa yang sedang kita lalui ini..jadi kalau didunia ini kita kemaruk sangat tentang perihal cerita dunia yang tak kunjung padam…ok lah kalau gitu..perihal pahala,dosa,syorga dan neraka itu ..itu hak Tuhan yang menjadikan..bila roh ini kembali..buatlah apa yang dia suka..bukankah kita ini miliknya yang abadi..?Cuma,janganlah kalkulatif..takkan dengan Tuhan pun kita nak kalkulatif..mungkin pada kita 1 + 1 = 2..tapi kalau pada dia 1 + 1 = 4..takkan kita nak kata Tuhan salah kira kot..hahaha..rite me if im wrong..Hidup ni kelakar..masa gua tulis ni pun gua sedang ketawa mengenangkan pehihal hidup yang penuh dengan lawak dan jenaka ni…

Lagi satu kalau gua ni dalam adik beradik..sangat digalakkan tutup mulut dengan plaster..maknanya diam..dan yes yes yes..kalau no..tak boleh..derhaka namanya…jadi kita membesar pun dengan ilmu juga..ada pendapat kita juga,ada hak kita jua..kalau gitu baik tak payah jumpa pun tak apa..sebab jalan sehala ni bukan boleh bawa kita kesyorga sana…syorga sana bagi gua nun dihati kita yang perlu jernih dalam menilai bab kehidupan ini nan seadanya..jadi malang le juga sebenarnya kalau jadi anak bongsu ni..takkan gua nak marah Tuhan..hahaha..itu derhaka namanya..gua dengan Tuhan..?hahaha..itulah,kami ni memang begini..suka bergaduh…tak mesra alam…
..but,sementara hidup ini…nikmatilah ianya seadanya kita..layan je la..

Share This Article On Facebook

468 ad
  1. hidup yang benar2 nya pahit, sulam sikit sikit, baru manis. oke la tuh. 🙂 syukur. lagu sofa biru. tahu2.

    hari tu, first time nampak abg meor busking. saya rasa bangga.
    terus beli cd. cd bulan. layann.

  2. haha..tq bro

  3. abg meor punya post2 mmg sgt menyentuh n byk cter byk life.so if sya x de mood nak stdy,bce sket trus dtg smangat.mmg terbaik la.keep on writing yea org lame.
    selalu busking area mne? nak gak stalker kdg2.mintak sign ke:D

  4. tq…gua busking di kl sentral,ada senang turun sana..:)

  5. tunggu bro buat lagu blues komuter rosak kih2

  6. caluk:hahaha,jangan itu macam bos…haha

  7. Iswardy says:

    salam bro;

    kita jumpa di KL sent masa bro busking and gua beli 2 cd u… i know you’ve met lot of ppl.

    anyway… pasal cerita cipta lagu romantik utk isteri tu… i got the same permintaan. heheheh nice answer. dah 5 tahun nie tak de ilham cipta lagu utk dia…

  8. iswardy:ok tq bro..realistik itu lebih baik..bagi gua le…hehe

  9. Brader… upload la chord Sofa Biru, satu…! Nak carik sendiri gua bodoh….

  10. ok bro..chordnya G,B,Em,C..AM/D/G/D..G/B/Em/C…Am/D/G..chorus..B/Em/C….G/D/Em/C/G/D/Em/B/C/D…

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.