Notes:

untuk pesanan album-album meor yusof aziddin boleh sms 012-5901798..tq

apabila alam dan bukit dibogelkan..

2 comments

Gua  ke KL lagi jumaat lepas(5/12/08)dengan famili..malam tu meraikan persembahan solo Black di pelita hati,Bangsar..KL sesak..berkereta bikin gua tension..hahaha..tu sebab bagi gua, pengamal-pengamal tasauf tak payah bersuluk,training yang paling baik bawak kereta waktu siang hari time kerja di KL,itu betul-betul menguji iman dan sabar..kalau bersuluk itu untuk berhening…tak praktikal..hahaha..kita hidup dalam dunia yang nyata..disini.bukan disinun..berbalik pada show Black di pelitahati anjuran Faisal Mustaffa,ianya meriah dengan sejumlah teman-teman yang hadhir buat Black bersemangat bernyanyi dan berlagu..haha..gua sempat juga kawan-kawan yang lain..Rahmat,Puspa,Abroko..

Lepas program habis gua pun balik ke Keramat AU3..rumah mertua..tidur sana..pagi tu pukul 4 pagi Bukit Antarabangsa bergegar lagi..tanah runtuh..pagi sabtu tu kecoh juga..wa sempat call member kat sana..Man..dia kata teruk,nak keluar tak boleh,credit habis,line tak ada…terus gua teringat lagu Iwan Fals..

ISI RIMBA

raum Bulldozer,gemuruh pohon tumbang..berpadu dengan jerit isi rimba raya..

tawa kelakar badut-badut serakah..tanpa ada pihak berbuat semaunya..

lestarikan alam hanya celoteh belaka..lestarikan hutan mengapa tidak dari dulu lagi..?

jelas kami kecewa ..menatap rimba yang dulu perkasa..kini tinggal cerita

pengantar lelah sibuyung..

bencana erosi selalu datang menghantui..tanah kering kerontang,banjir datang itu pasti..

isi rimba tak ada tempat berpijak lagi..punah dengan sendirinya akibat rakus manusia..

lestarikan alam hanya celoteh belaka,lestari kan hutan mengapa tidak dari dulu saja

jelas kami kecewa ..mendengar gergaji tak pernah berhenti…

demi kantong peribadi..tak ingat rezeki generasi nanti…

hehe..itu lirik lagu Iwan Fals…para pencinta alam atau aktivis senyap jer?mana suara-suara protes kamu?haha…ke sudah dipetisejukkan…boleh bersuara..macam anjing menyalak bukit..yang berkuasa tetap berkuasa,boleh protes,boleh usul,boleh kelamkabut macam ambik berat dan prihatin..itu je le….sebab pembangunan berjalan terus dong..bukit-bukit ditarah dan dibogelkan demi pembangunan..tapi itulah,hukum alam tetap hukum alam…Tuhan lebih tau apa maunya alam ini..kita yang ingat kita lebih berkuasa dari yang berkuasa..kita yang ingat kita lebih tau dari pada yang maha tau..kita siapa beb?hahahha..kita cuma ada otak dan akal..pun terbatas..dah ada otak..tamak pulak..rakus pulak..kita yang menghukum dunia dan ceritanya..dunia terbentuk hasil percaturan kita…teknologi membantu dan membunuh juga…orang-orang penting yang berkepentingan memang begitulah…apa yang boleh dikaut,mereka kautlah…cerita yang di akhbar semuanya indah-indah belakalah..kabarkan yang indah-indah tentang malaysia yer..hahahhahahhahahahaa………la ni kat bukit antarabangsa,banyaklah pak menteri yang datang silih berganti..ambik berat…hahaha..ok la tu..

Sabtu gua ke Pasar Seni,,busking dengan Nik dan Nan,Eddie pun ada..Nan ada mesej gua dia dah buat Blog,so kalau ada sesapa yang nak baca tulisan dia,boleh lawat blog dia http://www.streetbusker.blogspot.com ada gua link kan blog dia kat sini juga…

Malam tu gua perform kat Pelitahati lagi..tak ramai orang sangat..tapi ok la..ada member-member,habis performance kitorang makan…lepas tu balik..

Pun lagi gua teringat lirik lagu Doel Sumbang….selamat pagi desaku..yang liriknya bercerita tentang desa yang telah dikotakan..pembangunan itu perlu ,tapi ianya melingkupkan juga..ianya yakni kemusnahan adalah subjek yang mengecewakan..kecewa kerana kita semakin rakus,bertuhankan nafsu,

adamasa gua kecewa menjadi penghuni dunia,adamasa gua bertanya juga,kenapa aku dilahir dan dizahirkan kedunia,adamasa gua rasa hidup ini macam mesin..diprogramkan untuk jadi itu dan ini..tapi segalanya..yang terbaik gua belajar untuk jadi redha,dan menerima cerita hidup gua dan alam ini seadanya..sebab inilah yang sedang kita lalui..

Share This Article On Facebook

468 ad
  1. ..dua minggu lepas aku ngan family g Cameron..sepanjang jalan dari Spg Pulai ke sana boleh tgk bukit2 yang ditarah dan diletupkan..sakitnya hati..alsan mereka ialah pembangunan..yang kita perlu bayar dengan mahal sekali..Cameron tak macam dulu lagi..yang sejuk hingga ke tulang dan segar hanya selepas hujan..akhirnya nak pujuk ati sendiri aku kata dah memang begitulah bila dunia akhir zaman..

  2. bro!
    wa bukan lah activist alam sekitar yang HERO,tapi wah dah nak pecah halkom meraung protest…dulu penah wa komplain pasal curi balak
    kat negeri wa..heboh orang2 FOR Rest panggil wa..and ada pacacai pembesar negeri warning wa..siap2 ugut nak campak wa keluar negeri bro..bodo betul depa..wa cuma semut halus yg ingin menyatakan hak wa di ceroboh mereka..wa sgt terima kasih sebab lu sudi bikin itu blues raungan anak belantara.TQ

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.