Notes:

untuk pesanan album-album meor yusof aziddin boleh sms 012-5901798..tq

Ayah,jangan le tua..

4 comments

Semalam gua sembang lagi dengan anak gua,Aqeef yang gua panggil dia Achik..dia cakap..mula-mula dia tanya umur gua dah berapa..Gua pun bagitau,dah 40 lebih..Ibu?Ibu dah 30 lebih..

Lepas tu dia cakap..Ayah jangan le tua..Dan dia serius..haha..

Gua pun bagitau,Achik,kita manusia semuanya akan jadi tua..Achik pun nanti akan jadi tua juga..Nanti bila Achik besar,akan faham..

Hidup ini sebahagian besar rencahnya adalah kesedihan,itu sebab bila lahir kita akan menangis..itu fitrah..kamu tengok bumi sebahagian besarnya adalah lautan..itu fitrah alam…jadi memang gitu..apaa yang boleh kita bikin?Bukankah itu kenyataan alam yang tak pernah menipu..

Anak-anak gua pun bila besar akan ada perjalanan dan takdir mereka sendiri..itu fitrah kemansiaan,dan kita pun sampai masa akan melepaskan segala apa yang kita ada..Dan kasih sayang Tuhan itu saling bertaut..Itu sebab blog gua namanya pestajiwa..sukaduka bercampur…dosapahala bercampur,jadi warna yang masing-masing kita boleh terjemahkan mengikut faham masing-masing..

Tapi bila gua tengah haru biru..gua suka nyanyi lagu ini…yang dibawah ini..hahaha..

Share This Article On Facebook

468 ad
  1. salam bro
    setinggi tinggi kesyukuran, Dia masih meminjamkan anugerah
    untuk kita terus melangkah
    mencari arah
    walau resah
    biar payah
    kerana hidup tiada mudah..

  2. salam bro,
    akhirnya wa beli bro punya album dari rakyat utk rakyat,
    klu bro igt wa pikul beg nike nak balik kg beli kt KL Central, wa kecewa sebab x sempat mintak sign bro sebab nk kejar bus…

  3. lirik elvis buat gua rasa syahdu…(mcm dgr nashid lak haha)

  4. jedai..ok,ada time turun sana kita lepak,minum2..sembang2..tq

    kelompen..ya,hidup mmg tidak mudah,,nak layan kepala sakit,tak layan pun tak blh juga….hahaha..

    ben..itu lirik,sedih yg amat..utk yang mengalami akan faham…but take it easy..hehe

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.