Notes:

untuk pesanan album-album meor yusof aziddin boleh sms 012-5901798..tq

Eksperimen..Aku bukan Jesus..

4 comments

Dalam hidup kita tak punya banyak pilihan sebenarnya..Apa yang ada itu lah yang kita dapat..Dah namanya hidup ini bagai kan air laut..asasnya airlah..ada ribut,tenang,bergelora..berbagai..Hidup pun gitu juga..Kita selalu berhijrah dan dihijrahkan juga,yang dikata dihijrahkan juga sebabnya kadang kita rasa selesa tinggal disini atau bermukim disini..Dah namanya masa bukan milik kita,atas sebab musabab kita kena kesana pulak..Dan kita melalui pengalaman demi pengalaman hidup dan semakin menerima apa itu takdir dan ketentuan..Pun kita masih hidup lagi..masih boleh ketawa dan menangis..Itu sebab sifatnya kita manusia yang masih berkehendak itu dan  ini..Fitrah alam..

Kadang-kadang aku fed-up juga dengan hidup ni,tapi bukan mengeluh beb..Fed-up dengan sekeliling,suasana,politik..Politik punya hal..Kontrak dengan state gagal..Bila gagal kira jobless la beb..bila jobless gaji tak ada le..hahaha…Aku ni orang bawah saja..bekerja,majikan kasi gaji..Pun bukanlah banyak sangat pun..Pakatan berkuasa,macam tu juga ceritanya,Pemerintah berkuasa?Pun begitu juga ceritanya..2 x 5..Yang jadi mangsa orang bawah lah..Bos punya susah tak sama macam kuli punya susah beb…hahaha..Yang berkuasa akan memanupilasi apa yang boleh..Gedebak gedebuk dia nak untung dia je..Itu la cerita dan suasananya hidup kita dihari ini..Rasional beb..haha…

Aku pun gelak je bila memikirkan perjalanan hdiup yang macam roda ni..Ye lah,Bila dah kawin dan beranak pinak,banyak pulak pilihan dan peluang yang datang..Kawan ajak main musik di Jermanlah,ajak keParis cipta nama kat sanalah..Dulu masa bujang dan menunggu peluang,tak ada pulak yang datang offer..ha ha ha…Tu aku selalu cakap…..”Hang dah tengok movie Last Temptation of Christ?Tanpa ditanya aku sambung,”Aku bukan Jesus beb..Jesus tak berkahwin dan punya anak..Dalam movie tu dibayangkan Jesus itu ketika merana dipalang salib,dipujuk iblis tinggalkan subjek kesengsaraan,kembalilah menjadi manusia biasa dan beranak pinak,Dan seterusnya Jesus pun kawinlah dan beranak pinak sampai ketua..Bila dah nak mati baru dia sedar…hahaha..Tapi itu hanya imaginasi sang pengarah saja…

Ceritanya gini..Dari segi konsepsualnya..Aku manusia biasa,berkahwin dan beranak pinak,masih memerlukan elemen berkasih sayang..masih berkehendak walau dalam kadar yang minimal..pun masih juga mdikira berkehendak,hilang kehendak itu ini bila Roh aku kembali kerumahnya yang satu..Selagi aku disini..mainkanlah lagi wayang hidup itu..aku sedang menikmatinya..walau suka,walau duka…

Selamat berjumaat…


sembang lagi yob!!

2 comments

Ha Ha Ha…pagi ni gua gelak sakan bila baca blog si Abdullahjones…ha ha ha..Ada ke dia kata gua Mawii versi Indi?ha ha ha…Biasa gua baca blog Tukar Tiub,gua dah gelak..untuk hiburan waktu pagi,exercise mulut..Tapi idea jones sudah kasi gua gelak..Macamana kamu boleh fikir sampai kesitu Jones?ha ha ha….Gua tak layak sebenarnya untuk jadi Mawi versi Indi..banyak golongan anak muda yang lebih menonjol yang lebih layak..Gua punya perjalanan hidup ni akan semakin menguncup dan menguncup..dan semakin tidak ada keghairahan untuk menikmati nikmat untuk disukai mahupun tidak..Yang ada cuma kawan-kawan yang bagii semangat ..Bersama kawan-kawan akan bagi gua relaks dan merasai dihargai dan tidak lah rasa terasing dalam dunia yang penuh dengan elemen-elemen plastik hari ini..Gua pun tak tau apa cerita hari esok..Cuma gua tahu gua adalah sebahagian watak yang memenuh dan melengkapkan intisari rancangan yang telah disediakan untuk perjalanan cerita-cerita dunia..

Kelmarin gua berjumpa seorang kawan ,Ku Seman yang gua baru tahu isterinya telah meninggal dunia bulan oktober tahun lepas..cuma gua lewat dapat tahu..Takziah,dan  arwah menderita sakit selama 13 tahun,dan selama itu Ku Seman menjalankan tanggungjawab dia sebagai suami dengan penuh tanggungjawab dan setia..Sebab arwah lumpuh sebelah badan…Dan gua tahu beliau sangat sangat berasa kehilangan..Sedih atau suka adalah sebahagian dari subjek yang perlu kita terima..Dah namanya hidup ini ada sukaduka..ada suka dan adalah duka..itu pasangannya….Kita hanyalah pejalan diatas titi yang namanya takdir.._dom5751stjphoto oleh dome(www.tokeikedai.net.my)


apabila kamu datang,aku tunggu disini..

7 comments

Gua baru balik dari KL..Kota segala kemungkinan,pusat pertemuan untuk bermusik,melepak-lepak dan Bermusik dijalanan..lama jugak kesana,4 hari..gua bawak anak bini sekali,sebab bini gua dia nak ziarah bapak dia yang sedang uzur dan tenat..Pak mertua gua ni sangat kuat merokok,gua kuat juga,tapi dia sangat kuat merokok gudang garam,3 kotak sehari..ya lah,kita percaya pada ketentuan..tapi sebab kita ada akal fikir sebagaimana manusia yang maujud..kita kena percaya pada sebab musabab,qada dan qadar juga..Apa pun..cepat atau lambat,kita pun akan kesana juga…gua selalu cakap pada diri,apabila kamu datang,aku  tunggu disini..seadanya kita..

Satu yang gua nak cerita pasal pak mertua gua ni,dia gua pun tak tau,apa yang dia tengok pada gua,dulu gua masa berkawan dengan anak dia..gua pun main musik di Pub,rambut panjang juga,lepas tu tak de kerja..tapi dia respek  gua..lu bayangkan,gua kawin dah 11 tahun..gua dengan pak mertua gua ni sangat jarang bercakap..tapi dia treat gua sangat baik melebihi anak-anak dia lainnya..dia ada cakap dengan brader gua,Mishar..sebab dia kenal Mishar..dia bilang,dia suka gua..sebab gua cool…..hahahahaha……dia tak cakap cool lah,dia cakap..pak cik tengok gerak meor ni diam..So gitulah..kalau gua datang melawat masa dia sihat,gua selalu belikan dia rokok gudang garam..hahaha…so bini gua bising,gua cakap..dah itu yang buat dia bahagia..tenang..apa salahnya..hehe..lagi satu tabiat pak mertua gua ni,dia selalu ke Chow Kit,beli kat gua baju-baju dan seluar bundle..adoi,masaalahnya kebanyakannya bukan saiz gua…haha..lagi satu,dia suka sangat nak ajar gua ilmu ugama,penuh dengan bunga-bunga mistik..ada keris kecil la..macam-macam..hehe.gua tak de lah tolak depan dia,cuma gua kasi balik cara baik melalui bini gua..

Yang satu babak yang tak boleh gua lupa,masa gua jadi fulltime busker dulu ..suatu hari gua sedang busking di Pasar Seni,so masa tu juga gua busking sorang..masa nak potter tu,gua sudah bertembung dengan pak mertua gua…hahahhaha…..tapi dia cool,macam tak nampak gua,gua pun macam tak nampak dia……cuma dia ada cakap sama bini gua,ada nampak si Meor nyanyi di Pasar Seni..hehe..

Tapi itulah,kalau dia pergi,gua akan sedih..semua orang akan pergi..cuma cara dan bagaimana   nya kita akan kesana,yang itu kita kata wallahualam…tapi,belajarlah mencintanya melalui hidup yang sedang kita lalui  ini….seadanya kita..apa lagi yang boleh kita buat?hehe..

Ahad semalam,gua dijemput untuk perform di program Pekan Sehari di Shah Alam,banyak kawan-kawan datang juga walau taklah ramai sangat..minoriti yang majoriti gitu…slowly but surely..Sham Alam yang sunyi…kita riuhkan dengan suasana musik yang multi racial konsep dan budayanya..budaya anak-anak muda hari initu yang sedang kita terjemahkan sekarang..


Penang,Bilik Sulit,Hishamuddin Rais&Teh Tarik..

4 comments

Gua ke Penang jumaat lepas,untuk pementasan Teater Isham..Bilik Sulit..berlangsung selama 2 hari,sabtu dan ahad..ada 3 pementasan…

sambutan sangat menggalakkan,full house&Isham happy..haha..gua pun terlibat juga dalam pembikinan musik&lagu&nyanyi..img_15822

Seperkara lagi..penang memang  best..relax,udara nyaman,kedai makan mamak banyak…kitorang lepak kat area Penang Road..tourist ramai..mat salleh sana sini..

Lepas ni bilik sulit akan diadakan di Ipoh,katanya…februari..6,7&8..katanya lah..

img_1579

Abis show semalam..lepak dulu makan-makan kat Line Clear,pekena teh tarik kat situ area Penang Road…lepas tu tumpang Isham&Alex balik,diorang hantar sampai rumah..1 pagi..

img_1580

Teh tarik..?hahahaha…….


Page 2 of 1112345...10...Last »