Notes:

untuk pesanan album-album meor yusof aziddin boleh sms 012-5901798..tq

dan satu 1 kita akhirnya kesitu juga..

1 comment

khamis lepas..23/10/2008…wa dapat mesej pesanan ringkas dari kawan-kawan..gitaris left-handed..samad telah meninggal dunia..ianya buat wa termenung sejenak..

wa kenal samad,walau tak rapat..tapi mesra lah juga…sebab utamanya ialah kerana wa waktu tu bekerja dengan yamaha music (1996-2004)..jadinya samad ni kita endorse dia jadi duta untuk kita punya produk..especially elektric gitar,sebab gitar yamaha elektirik ni kira masih baru dalam pasaran,tak sepopular jenama fender atau ibanez…jadinya juga wa suggest dan hasil discussion dengan stuff dan boss..kita agree ambik samad ni jadi duta produk kita..jadi dia selalulah datang ke yamaha music jumpa wa dulu..tahun 2003 gitulah..dia pun tak kenal wa as a musician/songwritter..sebab wa bukan dari line mainstream..haha..dan wa pun tak kisah..jadi selalulah jugak wa minum kedai mamak dengan dia..so dia selalu juga cerita masaalah dia dengan man kidal,dan lain-lain ahli..

ada satu part yang wa tak boleh lupalah..masa tu samad perform dengan endorsee yamaha produk yang lain macam hillary,jerry felix,andy peterson..kat hard rock cafe..masa tu kita bagi dia pakai yamaha elektric gitar model baru lah..ambik dari dalam kotak lagi..so dia pun perform…tengah perform baik punya knob button pada gitar tu terpelanting..hahah…lepas perform tu..dia cakap kat wa..kau ni bagi malu aku lah..hahahhaha…wa gelak tak boleh tahan..

samad ni gitaris era 80an…cara dia main..memang 80an..satriani..dia bukan style hendrix..dan samad tak minat blues…but as a performer/gitaris..dia firm dengan apa yang dia pegang dan belief..wa suka tengok rythm dia..very tight dan matang..hehe

apa pun alfatihah untuk allahyarham.the one and only..samad..

amin

Share This Article On Facebook

468 ad
  1. AlFatihah…semoga rohnya berada dalam naugan rahmat ALLAH

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.