Notes:

untuk pesanan album-album meor yusof aziddin boleh sms 012-5901798..tq

Gua dan dunia busking..

8 comments

gua suka busking..itu watak yang gua suka..pembusker..sebab apa?gua tak ada jawapan..fitrah alam kot..dan gua respek semua busker..kawan-kawan gua yang busking..sebab diorang tau apa yang diorang bikin…dan gua tak akan condemn diorang..respek..busker dulu pun gua respek..tak kira le dia hisap fit ke atau clean..dan gua respek tengok anak-anak mudad tak segan silu cari duit poket dengan busking di kedai-kedai makan..survival..gua respek seorang busker itu walaupun dia hanya tau main 10 lagu..dan tau 3-4 kot..ada sorang member gua macam tu dulu..dengan 10 lagu tulah dia busking sana-sini..collectioon dia lebih banyak dari collection gua..haha..salah sorang yang gua salute..member gua..Syed Amran..very talented singer/songwritter..mempunyai tone suara yang bagus..gomen kena lebih memahami golongan busker ni..bagi sokongan..sediakan tempat..ini kita nak busking kat subway LRT station pun tak boleh..sikap keterbukaan itu masih didalam proses yang makin positif..berbanding dulu..
Busking ni bagi gua untuk kita hiburkan orang..ikut level mereka..jadi ianya lebih seimbang antara kemahuan kita dan mereka..gua pun tak suka kalau nyanyi lagu hotel california atau wonderful tonight samapi 30 kali sehari…hahha..tapi orang suka..sama juga kalau kita main di kelab atau pub..orang kalau suka akan support..tapi gua busking di kl sentral..selalu nyanyi lagu yang gua suka..yang melodinya bagi gua best..macam lagu-lagu albert hammond,Dan fogelberg,mike oldfield,dylan..yang itu untuk gua punya syok sendiri lah..sebab tempoh busking lama..tapi itulah..banyak orang datang kat gua lepas gua nyanyi..contohnya lagu albert hammond..when im gone..lagu ni sedap tapi tak popular..ada sorang makcik tu bertudung,tanya gua..kat mana boleh dapat lagu ni/siapa nyanyi..jadi gua pun dah macam ‘Don’ le pulak…hahaha..so gua pun buat macam dalam cerita Godfather…ini Albert Hammond..ini lagu fastball..ini lagu U2..macam-macam..ini lagu mike oldfield..hahaha..itulah kepuasannya..bukannya dari segi ringgit..ada sorang kakak tu selalu datang..nangis-nangis dia dengar gua nyanyi..mungkin dia nak layan nostalgia dia kot..lagu fav dia boulevard..dengan casablanca..gua dah naik rimas melayan taste dia..adoi..ada pulak ingat lagu-lagu yang gua nyanyi ada dalam CD yang gua jual..hahaha..ya kadang-kadang gua nyanyi lagu juga..tapi jarang sebab..lagu gua complicated/untuk serious listener..jadi kita pun kena faham juga ..sampai bila nak busking?entah la..gua layan je mood ni..susah/senang…
ada satu hari tu sorang buta ..dah jadi member gua dia ni..dia akan lalu tempat gua busking sebab dia nak naik tren komuter..dia cakap ..u looks cheerful today Meor..haha..tu gua cakap ..orang buta pun boleh nampak…hahaha..tapi biasa le..bila collection best..cheerful la..kalau slow/awan mendung je…malap sikit le…hhahahahaha

Share This Article On Facebook

468 ad
  1. salam..
    dengar citer bro ajar budak main gitar
    betul ker??

  2. ssalam..ya betul bro..dibangsar utama..tq

  3. owh
    umur berapa je yang boleh join??

  4. setiap lagu yang kau taip dalam blog, aku download. mesti best. haha.

    kalau awan mendung pun, jangan stop busking.

    sepatutnya, pihak yang pegang kawasan tu macam kau cakap subway LRT tak boleh busking, kena bukak otak sikit. hadoi. kolot punya subway LRT

  5. ..Bro,Boulevrd yang Dan Byrd punya tu ke..Dan Byrd memang best ape..

  6. salam!
    APA KAH YG SERUPA TAPI TAK SAMA?!!!!

    Pak hashim zabidi terjah wa dengan soalan tu masa kami mengeteh tadi..dia suruh tanya lu..ahakkahak

  7. mat:umur berapa pun boleh join bro..tak ada had..:)ada minat sms gua 0125901798..tq

    fatah:tq bro..kena byk org macam lu sepatutnya..yg bagi sokongan pada golongan busker ni..haha..

    wan:ya..lagu tu masa zaman kita bro..80an..popular di pub dan radio..Dan byrd..itu satu lagu tu je yg dia meletup..

    ubilepih:hahaha….serupa tapi tak sama..mcm kita lagu mustika..:)ada tengok movie stigmata?itu bagus..antara syariat dan tasauf..yang katanya kerajaan Tuhan itu bukannya ada didalam bangunan gereja yang bersalut itu ini dan gemerlapan..melainkan dalam diri kita sendiri..macam kita dengan bayang2 bro..hahaha..utk info/discuss detail..jom kita mengeteh dalam sesi yang panjang…tq

  8. lama tarak jumpa la bro….

    mungkin 2 minggu lagi gua turun

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.