Notes:

untuk pesanan album-album meor yusof aziddin boleh sms 012-5901798..tq

hari-hari autistik part 2

9 comments

bermenung buat aku berfikir hari-hari indah sewaktu menjadi pemuzik jalanan selama setahun setengah lebih kurang tahun 2004 dulu..yang indah itu hanya dijiwa..sebab itu yang dia mahu aku jadi..kadang-kadang otak letih dan give-up dengan hidupĀ  yang sebegitu..its really tough life,,busking bukan sesuatu yang menyeronokkan kalau ianya menjadi sumber rezeki..but its really enjoy jika kita jadikan satu aktiviti kecuali jika diganggu Pihak Berkuasa atau pihak Polis..but most of all..ianya mengajar makna hidup dan kehidupan yang sebenar..aku mungkin telah melewati musim payah,but i really miss that moment and period..bersembang dengan seorang x-Busker yang juga kawan baik,Sherry danĀ  Nik..seronok bercerita masa-msa dulu..but one thing..hidup ini tak semudah yang kita janji dan impikan…sebab dari segi ringgit,pulangannya tak menentu..dalam sebulan mungkin hari yang mana ringgitnya lebih boleh dikira dengan jari..but average..rm 80-rm 100……macam aku dulu kalau petang busking di central market dapat dalam rm 30,lepas tu ke brickfield mungkin boleh dapat dalam rm rm 30 lepas tu ke jalan alor rm 40,kalau tak ok ke mawar merah sebelah pudu raya..hehe..

ianya terlalu mahal..apa yang mahal?pengalaman…taai kalau nak tempuh lagi,,,alamak..haha..

Share This Article On Facebook

468 ad
  1. Aslmkm!
    Bro itu hari kira lu ziarah memory lane lah kot…ha..ha..ha.Penggalaman tu bikin kita jadi manusia…nature guide macam gua ni pun ada pengalaman yang rabak-rabak gitu…sekarang ni pun still rabak-rabak…ha..ha..thanks for the time that we share last week…insy ada masa kita jumpa lagi…selamat berpuasa.

  2. ya bro…kita akan jumpa lagi for sure..its just a small world after all..hehe

  3. bro…selamat berpuasa…:)

  4. ya selamat berpuasa bro…wwa baru balik dari kota lumpur..badan pun penuh dgn lumpur..nak kebendang..cuci..hehe

  5. cuci lumpur di bendang…haha

    awat tak sain otograf kat cd yg wa beli…adesss…hehe

  6. haha..tu lah..masa berlalu pantas sangat..lepak dengan ubilepih..cerita2..langsung lupa..dia pun tak ingatkan wa suruh sain..wa punm segan la nak conteng2…tak pa..next ada masa kita jumpa..

  7. ha..ha..ha..exicted sgt jmpa lu sampai lupa..ha..ha…lagi pun lepak kat LUMPUR,segala jadi kabur..ha..ha..gua pun baru balik dari Taman Kayu Suci…Tamannya suci tapi dewa dewi kat situ emmmm alahai..gua pun kena turun bendang bulan pose ni…ha..ha

  8. salam bro!..selamat berpuasa. teringat kisah hidup di tmn ehsan, kepong., sekitar tahun 90an. tiada yg minta kita berubah selain diri kita sendiri bro!.

  9. ya betul tu..hehe..slamat posa bro

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.