Notes:

untuk pesanan album-album meor yusof aziddin boleh sms 012-5901798..tq

Hari-hari autistik……………

7 comments

aku baru balik dari KL..semalam 12 tgh malam sampai rumah..tumpang kereta kawan..dah lama tak naik bas,so aku naik bas jumaat ke kl sebab malam ada program kesenian PAKSI,dirasmikan oleh Tok Guru Nik Aziz…he’s really a great person im telling u dude….auranya sangat kuat..berkharisma..macam magnet…hehe..thats y,some people memang dipilih Tuhan untuk jadi begitu..cuma aku tak boleh terlalu terpesona dengan indahnya wajah dan peribadi manusia,sebab semuanya bersifat pinjaman.cuma Tok Guru adalah antara orang-orang hebat ..dan aku sangat berbesar hati dapat perform depan beliau..so malam tu tak pakai selipar lah..hahaha..

act aku kek kl naik bas sebab minyak kereta mahal ..rm 200 pegi balik..ipoh-kl…tol rm 55…kalau datang dgn famili aku bawak kereta..lagipun aku rasa sejak pakai kereeta kita ni manja sangat,nakkekedai beli rokok pun pakai kereta,so bila berjalan .badan berpeluh,ada exercise..kita pulak level artis marhaen jer..bayaran pun cara marhaen la,tak lah macam bayar artis-artis mainstream..itu sebab bila muzik itu didagangkan secara komersial yang keterlaluan dan kapitalis sifatnya..dia akan jadi macam tu lah..but to me ..aku since in the beginning bikin album,aku make sure letakkan nilai seni itu didepan,bukan material…seni yang terpelihara..jadi bila tidak dimaterialkan ianya jujur disisi pencipta,sebab kita gunakan anugerah yang diberi seadanya kita…..manusia..kadang-kadang kita dimanipulate,kadang-kadang kita memanipulate..masih ditengah-tengah antara langit dan bumi…

Malam PAKSI tu meriah dan hebat,ada pyan habib,ada Ito..ada Nasir Jani..dan Presidennya pak Dinsman,..memang hebat..ada Anbakri…pun hebat juga..dan semua pun puas hati dan seronok…aku pun tumpang samalah..

lama bersembang dengan pyan..dia suruh aku tukar nama…aku suggest meor marhen…dia cakap..ta mau,lu taruh nama meor susah….hahahhahahahahahha..aku cakap..jangan itu macam incik…..hehe

semua orang wajib tengok pyan baca sajak…….hahaha

ahad pulak aku perform di kl singsong program kat kl pac..jumpa kawan-kawan….CD’s pun banyak terjual…so alhamdulillah,aku tak buat duit sangat pun dengan jual CD..im not making money,lepas untuk beli itu ini dan sedikit barang untuk keperluan hidup,cara orang biasa..tak ada yang menarik pun dan memang aku seorang penerima takdir yang baik..hehe..what to do,kita ini hanya watak yang dimainkan oleh tok dalang..so just follo the script seada dan semampu kita bro…thats it..

Share This Article On Facebook

468 ad
  1. cool bro. cool.

  2. yeah..bila mau minum teh?haha

  3. tukaq nama jadi MEOR HABIB..mcm habib jewel la plak..hahaha

  4. baguih juga idea tu bro…ada looks like macam habib jewell punya kerabat ka..ok le tu..hehe

  5. aslmmualaikum Bro!

    Di dalam malaya ni aku penguna no 1 bagi public transport,da patut dapat medal dah…yalah kurang sikit menyumbang kepada pencemaran alam..ha..ha.Gua da dengar Cd lu wah sekali dengar lu punya tarik ada macam Jose Feliciano..ha..ha…gua baru lepas minum abc ngan syed amir…insyallah 2hb kita jumpa..ha..ha nak tengok lu in person…

  6. wsalam..ok,kalu lu dah biasa dengar stuff yang rabak2..deengar lagu gua pun tak der masaalah la…hehe..ok,insyaallah jadi kot 2hb,semalam diorang call aku utk perform..jadi le kot…

  7. ha..ha..ha..gua memang jenis rabak bro…syed amir maklum sagat hal gua tu..ha..ha infact gua tengah layan johnny cash ni..lagu HURT dia..biru jiwa bro..ha..ha insy kita jumpa nanti

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.