Notes:

untuk pesanan album-album meor yusof aziddin boleh sms 012-5901798..tq

ILMU HIDUP

0 comments

Membelek-belek waktu saya busking tahun 2004-2005 dulu , memang tough..dah la tough, keadaan saya yang sangat berserabut dan kelihatan selekeh juga banyak menimbulkan masalah kepada persekitaran tanpa disedari.

Patutlah banyak kali saya diangkut ke balai polis untuk ujian air kencing atas suspek penagih dadah. Saya waktu itu tak perasan langsung keadaan dan imej saya. Saya ingat semua ok je. Ha ha ha

Tapi waktu itu memang real dan pure. Bila keluar rumah nak busking, orang dok ingat saya saya nak pergi memancing. Saya tak fikir sangat pasal penampilan diri. Isteri saya selalu tegur yang katanya gaya saya berjalan longlai sangat, macam orang hisap dadah. Macamana tak kena cekup? Ha ha ha

Pernah waktu itu baru lepas balik dari kedai mamak minum teh tarik dengan keadaan saya yang belum mandi dan pakai seluar track tiba-tiba dicekup bond, dibawa ke balai polis Cheras untuk ujian air kencing. Tension betul waktu itu…Tapi itulah..penampilan saya waktu itu memang fail kot! ha ha ha

Lepas ujian air kencing ok, kena balik dengan teksi..duit pulak cukup-cukup tambang je…leceh betul!

Patutlah baru-baru ini waktu jumpa seorang member berbangsa India, kawan pemuzik saya…Katanya ” Meor, you look’s better now!”…

Tapi kehidupan di jalanan memang begitulah…Walau pun persekitaran kotor dengan saya sekali mungkin, banyak ilmu yang saya dapat di sana.

Untuk terus hidup, kita perlu belajar ilmu hidup!

Share This Article On Facebook

468 ad

Comments are closed.