Notes:

untuk pesanan album-album meor yusof aziddin boleh sms 012-5901798..tq

JOM PI TENGOK ORANG BUSKING…!!

8 comments

Jom pi busking..ha ha ha..

Khamis lepas 14hb aku dah ke KL..jumpa member-member..masih bergelut dengan dana untuk album lagi sebenarnya..Jadinya gitulah..Masapun banyak dihabiskan diKl dari Ipoh..fed-up dengan perkembangan politik diPerak..mereka-mereka yang mencaturkan hidup dan perkembangan ekonomi dan tahap hidup rakyat diPerak apa diorang peduli?Yang penting keselesaan diorang je,kuasa dan mahu berkuasa..Ada terdetik dalam otak diorang ni berfikir begini?
’Apapun tahap hidup rakyat didahulukan’,..Dengan tahap pergolakan disini yang kritikal..macamana pelabur nak datang?Banyak tender sangkut beb..habis..Company tempat gua kerja pun lingkup gara-gara politik punya hal…Ada diorang peduli ke?ha haaa ha….So resultnya kita jobless le…itu saja..diorang ada elaun Adun,elaun Parlimen..elaun itu,elaun ini..Elaun tu duit la…apa lagi?at the end,semuanya berkenaan DUIT dan yang paling penting..KUASA…

Ahad semalam aku busking dengan kawan-kawan di Pasar Seni..Black pun sampai awal,lepas tu baru Nik datang..Kulupsakah pun datang dengan isteri dan anak-anaknya..Selepas bersembang-sembang.Kitorang pun busking lah,dalam pukul 4 petang gitulah..Ada mamat-mamat dari tempat lain melepak kat situ,ramai juga..Mula-mula aku ingat diorang nak enjoy tengok persembahan kitorang..Lepas tu diorang start minum arak dan mabuk,bila dah mabuk,habislah..haha..Kalau mabuk masih under control..thats ok..
Aku dah tak enjoy nak busking..Sebab bila diorang ni buat bising dengan cara yang provokatif,pengunjung yang selalu datang pun tak syok nak melepak kat situ..
Lepas tu datang member-member..Sham dan Sahimi..yang memang kawan-kawan dan selalu datang Cm..
Masaalah bermula bila sorang mamat yang mabuk tu sudah belasah sorang brader dari Nepal kot yang lalu kat situ..Mamat Nepal tu lari lintang pukang..So geng-geng mabuk ni mula rasa besar..dunia ni diorang punyalah..ha haha..menjerit sana-sini macam lagak Hashim Munaif legenda taiko kelas tiga yang selalu nongkrong di terminal seperti dalam lagu doel sumbang atau Sugali yang juga taiko kelas tiga seperti dalam lagu Iwan Fals,taiko habislah..Nik pun tegurlah sorang mamat tu..So bila kena tegur sikit..Mamat tu pun sergah dan provok Nik,yang telinganya dah pun semakin merah dan senyumpun dah tak sesebiasanya..ha ha ha..So bila keadaan tegang ,Bro Sahimi pun call Bouncer Cm..Selesai..Yang herannya bila dah kena dengan Bouncer-bouncer Cm ni..hilang semua mabuk,takut pulak..ha ha ha..
Apa pun terimakasih pada member-member yang tolong kitorang hari tu..Terutamanya Sahimi,Kulupsakah,Sham,..Sahimi ni kita kenal dia dah lama..sejak tahun 2002 dulu..Asalnya dia pesakit Leaukimia,jadi dia selalu tengok kitorang busking..lama-lama kita pun rapatlah..Kuasa Tuhan,dia sembuh dari penyakitnya..Dia enjoy dengan life dia sampai hari ini..Hari-hari dia akan ada di Cm,kalau nak bundle yang klas-klas,cari dia..tip top..ha ha..Kita dah macam satu keluarga yang besar di Cm ni..
So duit collection hari tu mungkin sikit,tapi that moment is real dan sangat berharga..itulah kehidupan..So kalau nak bercerita dan nak tau lebih pasal rakyat..turunlah kejalanan selalu..bukan dekat pentas,ada microphone,bercakap tentang rakyat marhaen dengan penuh perasaan..that is not real bro..ha haa ha..
Opps!!lupa..bro Pyanhabib pun datang..bawak anak dia..Cuma dia duduk tempat ekslusif kat dalam Cm..sebab dia tau gua akan mintak dia bersajak kalau dia keluar je pintu Cm tu..hahaha..Jones pun ada jugak..tak sempat nak melepak..gua kena balik ipoh..anak-anak dan bini gua sudah menunggu distesen Ipoh pukul 11.30 malam..
Tengok muka anak-anak,segala penat dan letih hilang..haa haa ha..tengok muka bini?hahahahahahhahahhahah……………pun gitu juga..hehe …the answer my fren’s..is blowin in the wind..the answer is blowin in the wind..

Share This Article On Facebook

468 ad
  1. benludin says:

    insyaallah gua akan turun lagi ke CM bersama ubi dan tempoyak…hahaha

  2. taiko taraf luar bandar mabuk salah tempat, bodo!
    (tengok muka anak hilang penat. tengok muka bini? dalammmm makna tu…hahahaha!)

  3. bertambah ‘penat’ kot?

  4. anak bumi says:

    hm, teruja. 🙂

  5. cm tempat mengenal syurga meor….cool

  6. SALAM bro,leh tak bg list lagu2 especially english yg org slalu busking.gua minat habis bro

  7. list lagu org putih..byk sgt bro..klau hotel california tu biasalah,no woman no cry..kita main lagu eagles,marley,dan byk lagi le..lagu2 baru mcm im yours..lagu2 dylan,beatles,bee gees..evergreen punkita bantai juga..ada masa datang la tgk

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.