Notes:

untuk pesanan album-album meor yusof aziddin boleh sms 012-5901798..tq

kehidupan ini sepatutnya begitu..bukan begini..gitu?

9 comments

kehidupan ini jalannya kita yang pilih,berliku atau lurus..begitu?kalau lu isap dadah,lu addict..itu sebab musababnya…but  itu lu punya hidup…dan itu apa yang lu mau..sebab itu lu punya bahagia..tapi bila itu barang tak ada …lu sudah tak bahagia..lu sudah sengsara..tak gitu..?

kalau lu pilih jadi busker..itu lu punya pilihan ..jalannya memang berliku..tapi menarik..soul searching..tapi kalau lu jadi busker sebab nak beli barang untuk beli dadah..itu dah jadi tanggungjawab pada keperluan jasad,..pun bertanggungjawab juga…ye ke?

wa cakap dengan diri..aku perlu adil pada kehidupan..perjalanan ini tak ada penghujungnya..kamu berjalan dan terus berjalan,ada banyak simpang didepan..ada yang mengajak kamu kesana..kesini dan kesitu,kamu suka atau tidak,itu pilihannya..itulah takdir…apabila dikatakan takdir..kamu tidak punya banyak pilihan sebenarnya…walau kamu cuba untuk dapatkan apa yang terbaik,at the end kamu menerima nasib kamu sedadanya…kamu belajar disekolah kerajaan..itu sistem yang mengarut..sebab bukan semua kamu akan jadi pandai dan akan jadi lawyer,doktor,peguam..hanya 10% yang akan berjaya..pun semuanya tiada jaminan..sistem pembelajaran hanya menguntungkan kerajaan..dengan kos belajar yang mahal..at the end mungkin kamu jadi tukang kebun..pun akhirnya kamu bahagia..

otak manusia ni bukan sama..bukan semua kelas A…itu kenyataan…itu sebab ada tukang kebun,lawyer..dan macam-macam lagi..jadilah ahli dibidang yang kamu tahu dan faham..akan lebih malang jika kamu jadi seorang ahlil sastera..hahahhaa….kamu akan jadi spesis yang dianggap ALIEN..dulu,kini dan selamanya ..dimana?di negara yang tercinta kita ini la….

itulah..maka perlukah kita berhati-hati dalam memilih takdir kita sendiri?

simple jer beb..tak puas hati dengan hidup..panjat bangunan tinggi..terjun,kalau nasib baik..mati,kalau nasib tak baik..hidup…lepas tu kena dakwa atas dakwaan cuba bunuh diri..hahahaha..itu sapa punya cerita tu?lu ka tuhan?

hahaha

Share This Article On Facebook

468 ad
  1. salam!

    sape sicilik lagi asyik goreng gitar tu..anak lu ke????..sastra n seniman jujur mereka yg alien…tapi yg astro tu bukan pure alien..ha..ha

  2. lu sudah dgr sajak lu ka bro?jones kata blues pekat..hahah…

    sicilik tu anak syed yg dok busking tu,sebelah dia baju putih tu nan blues..

  3. Comel bangat itu anak..ha..ha.. Sudah..tak puas2 layan itu blues…even wa masukan dalam entry gua hari ini…ha..ha..pekat DJ bilang?..lagi pekat lagi bagus..piaw..piaw pnya wa suka..he..he..Pyan punya lu sudah siap goreng ke?

  4. Wan Beruas says:

    ..MEOR,RAYA DAH NAK ABIH,BILA NAK BETANDANG??

  5. hahaha..itu lah..kita jumpa kat kedai mamak kot?hehe…bila lu senang call wa…wa anytime flexible…hehe

  6. Masuk hutan kena bawa kompas, baru tak tersesat. He he he!

    Comel sungguh budak itu ek…

  7. ya bro ..betul tu…hehe

  8. Wan Beruas says:

    ..TU LA KITA NI MASING MASING SIBUK NGAN HAL DUNIA JE..HINGGA KAN SILATURRAHIM TU PUN KADANG KADANG TERKUCIL …WALHAL SILATURRAHIM TU PUN ANTARA HAL DUNAI GAK..EHEK! JANGAN MARAH BRO..NANTI WA CALL..

  9. entri ni mmg bagi semgt kat sy…:Dthx

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.