Notes:

untuk pesanan album-album meor yusof aziddin boleh sms 012-5901798..tq

lonely people..America

4 comments


ini salah satu band favourite wa..America yang musik mereka berkonsepkan folk-rock,denganĀ  tiga orang line-up,dan ini salah satu lagu yang wa suka dan selalu bawak/nyanyikan masa busking..tajuknya lonely people..banyak lagu-lagu diorang yang bagus..vokal harmoni yang menarik..thats why bagi wa ,kalau mau bikin band kena ini macam la kawan..lagu/lirik wajib bikin sendiri,becuz itu apa yang lu mau cerita,lu punya karakter,lu punya hidup,lu punya pegangan..lirik pulak bagus kalau pasal kehidupan,pasal street life,pasal orang susah,kesunyian,juga pasal cinta yang positif…pendekata lagu-lagu yang boleh buat kita merenung sejenak pasal hidup dan kehidupan..

lagu lonely people ni dalam album ‘holiday’diorang tahun 74..band ni start bikin album tahun 71 dengan hit song diorang..’tin man’..actually banyak lagu diorang yang bagus dan berkualiti..macam lagu ventura highway,tin man…a horse with no name..sister golden hair..band ni ada lebih kurang 27 album..dari tahun 71-2007..dah tua-tua pun..hehe

Share This Article On Facebook

468 ad
  1. Wan Beruas says:

    ..memeng layan beb..Meor aku kepingin nonton lu main lagu Wish U Were Here,Pink Floyd…

  2. boleh…itu lagu wajib..haha..

  3. Bro…lu da baca entry Dollah Jones baru…ha..ha….dulu wa citer pasal nasyid leleh…tapi citer dia lagi panas bro..ha..ha.

  4. ya wa sudahh baca..jones mmg gitu,dia orang jahat..hahahaha

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.