Notes:

untuk pesanan album-album meor yusof aziddin boleh sms 012-5901798..tq

LONG LIVE ROCK N ROLL

8 comments

Semalam gua busking di Kl Sentral, ada budak-budak buat collection untuk Mangsa Palestine, student UM, lama diorang kat situ, dan banyak la collection diorang. orang ramai pun banyak yang hulurkan duit tanda sokongan, Gua tengok muka budak-budak tu, semuanya naif..dan budak-budak yang baik, dan suka membuat kebaikan. Cuma yang pasal Palestine tu.. yang itu gua kurang setuju, sebab banyak yayasan itu, persatuan ini, guna nama Palestine, untuk buat untung dan nama. Gua pun tak tau duit tu sampai ke sana ke atau tidak. Banyak elemen eksploitasi dan Palestine ni dah jadi suatu benda yang glamour dan berjenama. Bersempena harga-harga barang naik ni, kos sara hidup tinggi, lupakanlah Palestine, banyak bantuan dah sampai ke sana,… sebab orang-orang kita banyak yang susah, ada lebih baik buatkan donation untuk membantu rakyat yang berpendapatan bawah rm 1000, di Malaysia ni. Itu lagi bagus…itu lagi membantu..sedekahkan duit itu untuk pengemis-pengemis yang berlambak di KL ni, atau satu malaysia..terutamanya student2..kita perlu mendahului, bukan mengekori..kita perlu ada idea insani yang luhur dan sejati.

dan petangnya pulak gu akena layan satu mamat ni, dok cerita pasal dia hebat main gitar, ada Ibaner gitar dan fender amp..main gitar dah 7 tahun..gua dah naik fed up..dulu dia ada datang juga, mintak gua main lagu another u, dari cromok..gua malas nak layan..cakap tak tau,,,leps tu dia cakap senang je, lepas tu gua cakap..” terer le lu”..haha..Semalam dia nak acah-acah lagi, dok cerita steve vai belajr gitar dengan malmsteen..gua dah hilang sabar, tapi masih kontrol hensem lagi..gua pun tanya dia,”mana lu dapat info ni?”..steve vai belajar dengan satriani bro…”lepas tu dia nganga..haha,,gua provok dia lagi..malmsteen apa nama band dia? dia tak tau, ..gua pun cakap..rising force, tubuh tahun berapa? tak tau juga…sebelum rising force dia main band apa? pun tak tau.alcatraz..gua bagitau dia..ibanez lu flet ke curve? pun tak tau..habis apa yang lu tau?hahahaha…ini le penyakit budak-budak yang baru belajar main rock….yang taunya nak menyolo je..main baru 7 tahun, apa yang boleh dapat?.gua cakap kat budak tu..lu pergi praktis, ada band ? ada dia cakap..ada..lepas tu gua cakap..praktis, lepas tu boleh fikir nak jadi mat rock atau main di pub atau kelab..gua pun ok le balik lepas tu..malas nak layan..haha

mengenang ronnie james dio yang dah arwah…

Share This Article On Facebook

468 ad
  1. sembang2 ptg.jgn amik hati.biasela jiwa muda ingin jadi ternama.

  2. ya betul..tak ambik hati pun bro…biasa je…hehe

  3. mungkin dia tak kenal sape meor. hahaha.

  4. meor tak ada apa bro…bukan rock star..haha

  5. tak jadi rock star pun tak pe bro…..janji hati mau ok……

  6. sheikh,
    layan orang2 macam ni best…. lain kali kalau itu mamat datang, lu kasi hello sama wa.. wa pun mau tau sumber alternatif info vai tu student malmsteen….. hahhahha…

  7. hahaha..lawak mamat ni..semalam dia dok usung beg gitar dpn gua, 3-4 kali, malas layan, sakit dia ni..haha

  8. cuba ajak dia main sekali. kot kot dia malu ke. 😛

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.