Notes:

untuk pesanan album-album meor yusof aziddin boleh sms 012-5901798..tq

mat sentul-living legend..

13 comments

bulan lepas gua ke KL,busking dan ada perform sana sini sikit lebih kurang..dan Gua busking di Pasar Seni juga…terjumpalah dengan Legenda filem Melayu ..Mat Sentul..hahaha..

Gua membesar dengan filem-filem dia..Mat Bond(1967),,Mat Sentul ni legend beb,jangan main-main…advance,pengarah filem yang mendahului zamannya..gua sempat bersembang dengan dia..dia dok melepak tengok Gua,Nan  dan Nik Busking ..

Tu dia cakap..P.Ramlee,ada tiga je Do Re Mi,atau bujang lapuk series..tapi dia punya mat ada 8 series…hahahah..Mat Karung Guni,Mat Magic,Mat Raja Kapur,Mat Toyol,Mat Lanun,Mat Bond,Mat Tenggek,Mat Toyo..tu dah lebih dari 8 tu..hahaha….Dia  cool…..picture-097

Share This Article On Facebook

468 ad
  1. Betol bro…. Gua panggil dia “Spielberg Malaya”. Mana ada orang buat ‘filim’ macam dia pada zaman tu? Penoh dengan xperiment walau equipment super terhad.
    Gua percaya dia main kreatif sendiri je… masa tu mana ada sekolah buat ‘filim’ ? Sepatotnya dia orang yang awal-awal dapat ‘datok’… lu setuju?

    -g!

  2. ya betul..wa setuju sangat,pelakon mat saleh pun jadi balaci dia je..hahahhaha………..

  3. sihat lagi nampaknya 🙂

  4. badul punya pilem pun kelakar juga..hahaha..

  5. Ada ke patut ‘dia orang dia orang’ ni lupakan Mat Sentol? cuma bagi dia buat iklan “TORA DATANG LAGI!!…”. Sedih kita melayu ni..bangsa yg pelupa.

  6. bagi aku filem mat sentul memang advant garde. aku pun minat gila kat dia hahaha

  7. Bro sebelah Mat Bond tu sapa?…wa suka citer mat karung guni he..heee

  8. wa tak tau sapa bro..member mat sentul…haha

  9. Alamak!wa melepas lagi nak tengok Meor live…Mat Sentul tampak sihat dan tenang,alhamdulillah.

  10. Kih kih kih..
    Mat Sentul..best best..
    Mat Lanun aar paling beh..pokok pisang ada buah nenas..
    Tabik spring woo sama dia..

  11. GUA minat first appearance mat sentul jadi penari filem hang tuah p.ramlee lagu joget pahang..mat sentol, badol anak seni beb! sentuhan depa ada ‘rasa’

  12. Mat Jenin says:

    betul bro..pasal dia tak femes cam p ramlee..so tak dapat la apa2 pangkat…bukan senang zaman2 tu nak wat experiment…kira cam indi gak la tu….yang penting tak kira p ramlee ker mat sentol ker badul ker…kita sokongg produk malaysia….peace

  13. sentolman says:

    Gua cayalah Mat Sentol

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.