Notes:

untuk pesanan album-album meor yusof aziddin boleh sms 012-5901798..tq

moment..semalam?sudah mati..esok?belum tau..

3 comments

Kita hidup untuk hari ini,saat ini..ini moment..semalam?sudah mati…nostalgia?hahaha..best?ya memang best,tapi semalam la..bukannya boleh ambik balik pun..
dulu anak-anak kita masa kecik,cute mute..bila besar dah tak hensem atau lawa..dulu lu star,bintang dilangit lu boleh capai semua,la ni…?lu nowhere to go…lonely..itulah kehidupan..dulu lu lawa..sekarang dah makin reput dan kerepot..itu fitraah kehidupan..sebab hidup ini sifatnya sementara saja..

Ada banyak juga member gua yang tersangkut dalam nostalgia dan kenangan indah masa lalu..kesian..but what to do?sebabnya memanglah kita membersar dengan kenangan dan angan-angan..tapi ianya hanyalah faktor moment dimasa itu..the best thing..kita layan je mood dimasa ini..positifnya..?kita akan lebih relaks..bila kita relaks,itu praktikal dan bukti percaya kita pada takdir dan ketentuan..jadi percentage percaya kita itu boleh kita tahu melalui hidup yang kita lalui ini..Kita cuba untuk calculate takdir kita?hahaha..bukan ke semuanya sudah tertulis..?ya ofcourse kita berusaha untuk jadi bagus dari masa kesemasa..bergantung pada apa yang kita mahu dan cita dalam hidup ini..but dari A nak sampai ke B…ya itu perjalanan dan proses..

itu pasal gua tak suka kalau kita suka duduk dalam angan-angan atau asyik mengenangkan cerita semalam yang indah…yang tak indah tak nak pula kita kenang..ya sebab yang tak indah itu kalau kita kenang akan buat kita sakit kepala atau gila..kalau gila betul itu ok la..tapi kalau gila sekejap,lepas tu normal balik..itu masaalah tu..ha ha…jadi jangan dikenang benda yang semalam..

Banyak juga kawan-kawa gua yang kecewa dalam hdiup..cinta,itu ..ini..salahkan Tuhan,salahkan takdir,..but at the end..kita la yang rugi..kalau kita percaya pada Tuhan..mengadu pada dia..jadi kalau kita rasa relaks dan tenang..itu maknanya sampai la tu pada dia..tapi kalau makin berserabut..itu kena cari lain solution kot..hehe..

Gua pun tak tau sampai bila gua nak busking..hahaha..umur makin kedepan..tapi itulah..bahagia itu ada dimana-mana..bergantung pada tahap kefahaman kita dalam memahamkan makna bahagia..

Guaa kalau gua fikir pasal hidup ni sangat..pening beb!!..jadi yang terbaik..layan je mood kehidupan itu sendiri..

cuma kalau boleh jangan ada sifat-sifat benci,irihati,tamak,haloba dadn segala macam benda yang negatif dalam diri kita..jaalan je dilorong yang kita rasa selesa mengikut tahap percaya kita pada hidup ni..

Share This Article On Facebook

468 ad
  1. thesoofi says:

    Bro Meor,

    gua mesti cakap yg tulisan lu sdikit sbnyak bg inspirasi kt gua..haha..

    pepehal idup musti terus..masing2 dh ada jalan dia..kita redha Tuhan pn redha.

    Anyway gua suka ayat lu tang mengadu pada Dia tue…wa stuju, kalau kita tenang..sampailah tu pada Dia!

  2. ok bro..ada senang kita boleh jumpa..sembang2 hehe

  3. Sheikh,
    Yesterday was once tomorrow, so.. march on and experience the journey…

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.