Notes:

untuk pesanan album-album meor yusof aziddin boleh sms 012-5901798..tq

moment..waktu dan ketika..

2 comments

kita hanya ada moment..pun kita tak memiliki..kita menjalani saat-saat yang sedang kita lalui..sedih,suka,murung,marah,benci..menyampah..kita sedang melalui subjek-subjek itu..kita kata bukan kita punya sebab ianya tidaklah dapat kita ambik balik masa yang telah lalu mahupun yang akan datang….jadi kita perlu bijak mengendalikan masa..enjoy the moment..

gua kerap juga ke kl semenjak dua menjak ni…last week 28hb nov ke kl,perform di JAYA ONE,Palm Square..dengan azmyl yunor..singer/songwritter yang dari suku sakat rabak macam gua juga..hahahha..azmyl ni entertainer actually..sebab dia lecturer,so memang pandai bercakap…gua jamming dengan dia..sabtu dan ahad malam..thats good..gua pun tengah pokai..ok juga..hahaha..jadi singer songwritter ni bukannya boleh jadi kaya pun..not making money..but sudah itu kemahuan jiwa,apa yang boleh dikata..kalau kita jujur berkarya,lama-lama orang kenal juga..mungkin yang kenal tak sebanyak mana..tapi ianya majoriti…dan kita sukalah juga sebab dihargai,apa yang kita perjuangkan tak sia-sia..macam bini gua,dia nak komplen pasal hal musik gua pun tak boleh lah..sebab album gua kritik-kritik semua ok..,selalu mauk paper orang putih..full page..hahahahha..cuma ..dia cakap…main musik dah lama,top..tak kaya-kaya juga….hahahhaha..gua tak boleh tahan…terus ketawa..tak ada jawapan..tak ada jawapan….yang ada hanya keriangan…baru ni TV gua rosak,so dapat duit show terus beli TV besar..tu kan ke ok tu?hahaha……..monday gua perform pulak kat bar council…black mintak nyanyi dua lagu..gua nyanyilah..lagu shuhada memali dan awas api peempuan ini..yang memmali tu sajak black,yang awas api perempuan ini..sajak rahmat haron…tengah cari funder untuk album ni…kat bar council tu ada raja petra,mat sabu..ada lagi lah..ramai juga..yang awas tu lagu pasal shamsiah fakeh..itu hari faisal mustaffa kasi kat gua buku memoi shamsiah fakeh…bagus isinya…jadi kita faham lah cerita-cerita sebenarnya..

untuk album baru ni gua nak bikin sesuatu yang bermakna,berkongsi rasa dengan para pejuang..gua cuba sampaikan mesej diorang sebagus mungkin,sebab ini album kalau boleh jadi rujukan generasi akan datang…kita sebenarnya telah dibodohkan minda sejak sekian lama…jadi kita perlu jadi bijak mulai dari sekarang..pun gua tidak mewakili mana-mana parti pun..kita berjuang atas dasar kebenaran tentang apa yang kita faham..

gua fikir juga kalau pakatan take over ,gua still macam ni juga..hahahha..dok komplen..ada jer yang tak kena,yer lah..manusia gitu lah…buat oranng menyampah..sebab kebenaran ni bukan semua orang boleh take it..hehe..

tapi tak kesahlah…..taik kambing bulat-bulat,lebih baik nekad,daripada nyanyi menjilat..hahha..itu lagu doel sumbang..

6hb ni gua perform untuk program faisal mustaffa..works of freedom..kalau sempat datanglah…program dia berlangsung sejak 1hb disember..sampai 7 hb..

Share This Article On Facebook

468 ad
  1. Quite right! don’t care whose in control.There shall always be dissatisfaction..discontentment.And we shall always oppose to them!But, we’ve seen alot of the ‘present one’ of their shitty doings for the last 40 years.’The Next One’…please change it and really make a difference!Pop! alamak mimpi cakap orang putih daa….No, I’m fucking serious.

  2. btul tu bro…sape2 pun yg memerintah gua pun cam ni gak…gua parti gerakan,tak begerak tak makan,,ha,,ha,,ha.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.