Notes:

untuk pesanan album-album meor yusof aziddin boleh sms 012-5901798..tq

musim demi musim…..

2 comments

La ni aku sedang layan lagu Ahmad Jais..yang lama-lama….seraut wajah,berikan sinarmu dan banyak lagilah…sesuatu tentang ahmad jais ni yang aku hormat dia,lagu&lirik kebanyakan dia yang tulis ..selain suara&tone yang bagus..itulah,dia memang bagus pun..hehe..dalam lagu berikan sinarmu,lirik dia mendalam sebenarnya..10 tahun sudah aku mengembara,namun tak bersua intan atau atau permata…puas sudah kucari hingga hari ini,walau dah bersua tapi tak sekata…hahahhaha..bayangkan,dah berjumpa…tapi masih tak ngam…i mean connection tak betul….so dia akan tungu sampai akhir zaman..walau bongkok tiga …hahaha…tapi malang,sebab dah bongkok tiga tak jumpa2 jalan juga…hehe..apa pun ahmad jais memang hebat..dan banyhak artis2 lama yang hebat dan pure..ahmad cb,taufik haji ali,tiar ramon,sam simon,mike ibrahim…yang aku suka sebab recording diorang semua live..so kalau nyanyi silap kena ulang balik..yang back up,orkestra..hehe…pendekata lagu2 lama ni ada karat..tu yang penting,record pun tak pakai click…

aku membesar di era Kembara..kembara bagi aku revolutioner bagi dunia musik melayu,visi&mimpi..semua melayu dan yang paling penting rugged&rebel…kembara sukses dizamannya..semua anak muda berfesyen ala kembara di tahun 80an dulu,seluar jeans,baju petak-petak,kasut fung keong..dan masa tu m.nasir pure sebagai insan seni yang tak berkepentingan..la ni..hahahhahahahhaha….bukak mata jer,hijau dek kilauan materi..payah juga..bagi aku lagu-lagu dia selepas era kembara,macam cakap tak serupa bikin..yang hud-hud tu boleh la..apa pun dulu masa busking nyanyi juga lagu-lagu popular dia..sebab budak2 dan orang tua suka..hehe..

banyak orang suka ramli sarip..aku kurang minat pulak..sebab ramli sarip bagi aku he is not a song-writter,dia seorang rocker..yang cuba nak jadi folk artis..dan berakustik…aku suka dengar sweet charity juga,tapi aku lagi suka dengar god bless..group progresif rock dari indon ditahun2 70an dulu..sweet charity banyak ciplak lagu2 barat&lagu god bless pun diorang copy,but diorang admit la…

tapi aku peminat blues gang yang tegar..hahahhahaha…tak reti-reti?hehe

Share This Article On Facebook

468 ad
  1. ha..ha..gua dah dengar Al steward punya lagu and goreng guitar dia best,gua suka Small Fruit Song..Bongkok 3 tak jumpa jalan..ha..ha kesian dia..parah tu…anyway gua suka mengharap sinar menelan kabus and kucupan azimat(Muziknya).S.Afendi pun power bro..ha..ha.Kat kedai2 kaset di KL mudah ke dapat CD lu bro?Gua mahu turun KL ujung minggu ni so gua mau cari.

  2. sweet charity mmg power otai..
    ramli sarip time solo artis, aku tk leh layan..

    kembara pun gua tabik…
    m.nasir solo,only 1st and 2nd album je…yg lain tak leh masuk jiwa aku…

    la ni aku more on acoustic type of songs…lebih santai gitu…(bukan gitu2 apek ye..haha)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.