Notes:

untuk pesanan album-album meor yusof aziddin boleh sms 012-5901798..tq

Nick Drake-legend series 4

6 comments

Aku mula tau pasal Nick Drake pada tahun 90 dulu,itulah masa tu aku selalu beli majalah VOX ..jadi ada review pasal Nick Drake..masa tu juga aku dok tolong member aku Wan,dia ada kedai print t-shirt kat dalam pasar seni..jadi sambil tolong dia jaga kedai,aku dok melepak la..Jadi bila aku baca pasal Nick Drake ni..aku jadi suka karakter dan sifat-sifat dalam lagu dia..depresif,masaalah,lonely,misteri,darkness..soul seaching..dan segala macam bentuk lagu dia aku sukalah..lepas tu dapat juga aku CD dia..pink moon.itu pun pinjam pada seorang kawan..jadi lagu ‘things behind the sun ni lagu favourite akulah..Nick Drake ni dia mati baru legend,itupun sebab Volkswagen ambik lagu dia jadi iklan..Dia mati pun muda..Yang aku suka sebab lagu-lagu dia ni original dari segi finger-picking dan playing dia..bak kata Billy Joel dalam lagunya..’only the good die young…’
Tahun 2003 gitulah aku kenal dengan sorang member yang juga Producer album aku ‘itu padang…aku disitu’…R S Murthi..dia ada full collection album Nick Drake..album Nick Drake ni pun tak lah banyak..cuma ada 3 album je..jadi Murthi burnkan lagu-lagu Nick Drake ni untuk aku..

Share This Article On Facebook

468 ad
  1. Bro…wa ada dengar citer Kasim Selamat the swallows tu pun kira otai yg legend gak kan..dia punya lagu La obe pernah masuk carta top ten radio Frankfurt betul ke?

  2. ye betul tu bro..hehe

  3. folkjunkie says:

    apa pandangan anda tentang “Woody Guthrie”?

  4. woody guthrie itu legend..act itu dylan punya hero..dan billy bragg,phil ochs pun anggap gutrie ni hero jugalah,apatah lagi guthrie lagi pure dan revolutioner juga bagi gua..gua tgk phil ochs dan billy bragg banyak ikut jejak woody guthrie..cuma jujur gua cakap gua lagi suka phil ochs,bragg dan dylan..tapi penghormatan gua letak woody kat atas sekali antara mereka2 ni..tq

  5. SELAMAT BERPUASA BUAT SEMUA UMAT ISLAM

  6. (rujuk ubilepih
    akan la obe, tih tih tih…)

    setulu bule ke parakan
    neng kene bule ngaestabe
    setulu malem abarek masem
    arapa bule taktauk…

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.