Notes:

untuk pesanan album-album meor yusof aziddin boleh sms 012-5901798..tq

orang itu kita itu asing-part 2

0 comments

Itulah..kita pun tak perasan yang kita ini orang,atau separuh orang,atau apa saja subjek yang namanya gila..ha ha ha..Dah maknanya syorga disitu,kesitulah kita berbondong-bondong membawa sarat suka-duka mimpi kita,yang kita namakan indah dijiwa.
Kita pun ingat lagi,kalau lagu Beatles..lagu yang kita nyanyi selalu pun..Martha My Dear,i am the walrus,sgt pepper lone heart club band,across the universe.yang liriknya kita tulis kat badan dan baju dengan marker pen..hahaha..strawberry field forever..hahaha.walaupun kenyataannya kita makan maggi je siang malam,berulamkan rokok dan air kosong..yang lagu zaman budak-budak dia kita tak heran pun..Sebab yang kita mau apa yang dijiwa saja..yang lain kita tak angkat pot..haha..

Menjenguk pula kezaman eksperimental,kita dok layan Band King Krimson..Wah…hebat dan lazatnya muzik band ini..sehari suntuk kita layan dan mainkan lagu Talk to the wind siang dan malam..sampai kita pun space tak tau dok kat planet yang keberapa..,21st century schizoid man dan banyak lagi lagu-lagu Krimson dok meresap dan merayap membentuk jatidiri kita,buat kita lupakan hal-hal yang bersangkut paut dengan duniawi..
Robert Fripp,gila dia ni..Adrian Belew,pun gila..tiga suku..Drummer dia Billl Bruford..gila ..Toni Levin,mamat kepala botak ni handal nak mampos..band ini bagi kita adalah yang terhebat antara yang terhebat…bayangkan,lirik yang bijak dan senget..muzik yang tidak boleh dijangka susunannya..dan sedap!!Sedap ke?hahaha…

Duit bukannya ada sangat,pun kita tak heran sangat..sakit demam makan panadol je..itulah kita..

Itulah,ada mamat tu dok berfalsafah dan berceramah pasal muzik Punk,Metal..kita basuh otak dia sampai besoknya dia tanya kat kawan kita,sapa mamat yang gila tu..?ha ha ha..Dan kita pun eksyen la…Tak tau le kita ni cerdik ke bodoh,atau bodoh ke cerdik..dah tak angkat pot pasal makna-makna hidup ni..roh mana ada nafsu dan kehendak?ha ha ha..

Ada je mamat yang nak tunjuk bagus..sembang pasal Led Zeppelin….yang basic-basic..terus kita sergah..Led Zep ditubuhkan tahun berapa?hahha..senyap mamat tu..dulu mana ada info sangat pasal band-band Rock ni..la ni senang,cari kat google..

Dan kita pun akui lah yang kita ni memang senget..ha ha ha

Share This Article On Facebook

468 ad

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.