Notes:

untuk pesanan album-album meor yusof aziddin boleh sms 012-5901798..tq

sehari yang panjang……fuhhh….

3 comments

gua ke kl jumaat lepas,21hb nov..ada program nostalgia tiang lampu..gua tak involve atau take part..cuma meraikan kawan-kawan lama…dulu gua selalu lepak kat cm 86-88 dulu..tengok sani,wak khalid,pyan,kamarol haji yusoff…bersajak/..siso pun ada juga…so gua datang untuk jumpa kawan-kawan yang lama tak jumpa..firstly gua expect diorang bikin kat bawah tiang lampu macam dulu..atau di stage belakang yang nampak lebih santai..sesuai dengan konsep kemarhaenan..rupanya sudah diekslusifkan macam funtion koporat…hahahhaha……..sorry to say,im not into it….ada tan sri korrup itu rasmi,datuk hipokrit ini datang..hahhaahhaha..what is this my frensssssssssssssssssss?bodoh nak mampus……..

di kolumpo tu bukan main banyak function tajaan pihak kerajaan yang buta seni yang sama saja konsepnya,music minus one,artis itu nyanyi..makan-makan,pakai baju batik,make-up sana sini…..make sense lah..kecualikanlah program kesenian yang orang-orangnya walau masih berkebendaan..berspiirituallah sikit..gua datang bukan nak tengok tan sri berucap..amoi tu berucap,datuk itu berucap..sebab depa bukan paham pun…haha..budget besar..yang abis duit kerajaan juga…duit kerajaan datang dari kita..yang perform nya dapat lah ciput…hahaha..itu biassa beb…bisnis..macam rekording artis dan recording company..artis dapat dua kupang lima duit…selebihnya rekording kompeni…tapi memang artis tak punya pilihan pun..asal dapat glamer..balik makan ikan gelama atau maggie……lepas tu fed-up jadi artis,kerja kilang ubat gigi..fed up sebab dok kena tipu sana sini jer…

cuma gua suka sebab dapat jumpa kawan-kawan lama …imuda,sani,wak khalid,pak ya elvis,pak ya photographer,,shukri..dulu gua ada band ..BROKEN DOORS..line-upnya imuda,pak ya elvis,ajed penang,joe penang..lepas tu ajed dengan joe join band loloq ‘rastari’..imuda pun masa tu gua ingat tahun 86-88 gitulah..belum famous sangat lagi.dia dok berlakon sitcom kg seri wangi..

gua lepak kat tempat tu sekejap..lepas tu gua perform kat bau-bau cafe,diorang bikin program ..hehe..

semalam sabtu gua lepak kat cm..smpat beli buku memoir rashid maidin..dan muhammad abduh..buku 13 mei pun ada juga..lepas lepak dengan black..gua ingat nak balik ipoh lah..so ke kl sentral,nak ambik tiket pukul 8 malam..sold out..yang ada 9.20….tak ada pilihan gua  beli jugaklah..pun delay ke pukul 11 malam….sempat lah gua abiskan buku rashid maidin dan 13 mei..menarik..gua pengkagum rashid dari kecik lagi..dia macam jebat…hehe..mitos kehebatan tentang dia hebat..dia legend..masa dah besar dan makin tua ni pemikiran kita pun dewasa.membaca tentang beliau akan buat kita lebih kenal siapa pak rashid..dan gua salute lah..

gua sampai ipoh pukul 2.30 pagi…..ada wakil tuhan datang ambik gua hantar balik rumah…home sweet home…

sani sudin..haha..

Share This Article On Facebook

468 ad
  1. Ha ha ha…Tan Sri Korrrup …Dato’ Hipokriitt…
    Betul yop.Dorang tu mana berani ke jalan sendiri sendiri macam kita yop.Konco2 nye si giler si giler glamer dan tukang tukang tulis depa.Tu la sebabnye…..Hidup rakyat di jalanan!!

  2. ha..ha..ha..kalau Function ada tansri-tansri ni macam funtion KALAOKE looooo..qah..qah

  3. ..GENG LU NANTI AJAK LE KENGKAWAN DAN BOLEH ORGANIZEKAN SATU PROGRAM YANG SAMA TAPI IDAK LE PAYAH JEMPUT DATO/TAN SRI KEPARAT TU..YO MARHAEN LUARAN TAPI IDAK DI JIWA..YO MINORITI TAPI ADA QUALITY DAN JATI DIRI..

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.