Notes:

untuk pesanan album-album meor yusof aziddin boleh sms 012-5901798..tq

Semalam telah pergi, esok belum tentu.

0 comments

Hari ini, esok dan semalam sama sahaja. Perjalanannya sahaja yang tidak sama. Keindahan itu sifat yang dipinjamkan kepada kita oleh si peminjam. Ianya di dalam fikiran kita dan bergantung kepada kita bagaimana untuk menterjemahkan makna keindahan itu.

Keindahan itu mendatangkan bahagia yang subejktif. Ada yang awal bulan kita selalu bersiul-siul riang sebab dapat gaji. Ha ha ha. Itu terjemahan dari sifat kita. Ada yang bahagia jika dapat melakukan banyak kebaikan antara sesama kita. Dan mereka terjemahkan dalam bentuk yang paling sederhana atau mereka kembalikan nikmat memberi itu kepada yang empunya yang mana dialah yang lebih berhak atas segalanya.

Hari ini saya masih di sini. Perjalanan hidup sepanjang setahun ini banyak suka dan duka. Ianya proses. Saya terima baik atau tidak baik seadanya. Saya pun bukanlah mempunyai banyak pilihan untuk dipilih dalam hidup ini. Apa yang datang saya terimalah. Ada sifat yang tidak baik dalam diri, kita belajar untuk mengikisnya dalam bentuk terjemahan sifat kita sendiri yang hanya kita yang tahu siapa kita.

Saya suka duduk dalam kesejahteraan dan damai. Saya tidak suka jika jiwa saya kusut disebabkan sifat negatif saya sendiri. Itu sangat tidak baik untuk jiwa kita. Bila saya berjaya mengatasinya, saya rasa sangat makna damai itu di dalam diri. Ianya penting, sangat penting jika kita tahu yang kita ini hanyalah seorang manusia.

Cuma yang paling saya rasakan nikmat itu bila saya tahu saya tidak keseorangan di dunia ini. Saya punya ramai kawan dan sahabat yang percaya kepada terjemahan sifat ikhlas dalam diri saya. Bila anak dan bini pun bahagia, saya pun tumpang bahagia juga.Ianya banyak membantu saya secara ilmiah dan surreal. Ianya menambahkan nilai percaya pada diri tentang kejadian dan alam ini. Kita hanyalah watak yang dipinjamkan untuk kita di dunia ini . Berjalanlah seadanya.

Di sini saya ucapkan terimakasih kepada keluarga, sahabat dan mereka yang banyak membantu dan membentuk diri saya untuk saya lebih memahami sifat saya sebagaimana saya seadanya.

Muzik- Saya mula mendengar lagu-lagu Alan Parsons Project pada tahun 86 dahulu, kawan saya pinjamkan. Alan Parson ni seorang produser dan saound engineer yang hebat. Namanya sangat besar dalam industri muzik dunia. Kualiti rakamannya antara yang terbaik di dunia. Lagu-lagu dalam albumnya pun sedap dan bijak. Kalau di Malaysia kita boleh berbangga dengan Roslan Aziz. Cuma level masyarakat kita sendiri yang masih terkebelakang dalam menilai mana intan atau permata. Masyarakat perlu di dedahkan dengan muzik atau bunyi yang lebih berkualiti untuk santapan minda mereka.

Original Audio Liberty Concert 95
Subtitulado EspaƱol

Old and Wise- Alan Parsons Project.
Lyrics:
As far as my eyes can see
There are shadows approaching me
And to those I left behind
I wanted you to know
Youve always shared my deepest thoughts
You follow where I go

And oh when Im old and wise
Bitter words mean little to me
Autumn winds will blow right through me
And someday in the mist of time
When they asked me if I knew you
Id smile and say you were a friend of mine
And the sadness would be lifted from my eyes
Oh when Im old and wise

As far as my eyes can see
There are shadows surrounding me
And to those I leave behind
I want you all to know
Youve always shared my darkest hours
Ill miss you when I go

And oh, when Im old and wise
Heavy words that tossed and blew me
Like autumn winds that will blow right through me
And someday in the mist of time
When they ask you if you knew me
Remember that you were a frined of mine
As the final curtain falls before my eyes
Oh when Im old and wise

As far as my eyes can see

Alan Parsons Project, Ammonia Avenue,1984

Share This Article On Facebook

468 ad

Comments are closed.