Notes:

untuk pesanan album-album meor yusof aziddin boleh sms 012-5901798..tq

Tentang kehebatan..

1 comment

Dalam muzik,terlalu banyak orang-orang hebat..dalam kategori folk,aku suka Dylan,Billy Bragg,Jackson Brown,,,,Joni Mitchell..Rickie lee jones..semua kategori muzik banyak yang bagus-bagus..Paco De Lucia dengan flamenconya,Jaco Pasturias dengan Jazz bass yang tak ada fretnya..John McLaughlin dengan RAGAnya..dibantu Zakir Hussein dengan tablanya…Osman Ali Khan dengan sitarnya..terlalu banyak orang hebat..revolutioner…but at the end,mereka hanyalah ‘instrumen’..alat..dan mereka-mereka ini pun tahu tentang itu..apabila kita mencari/berjalan didunia ini untuk mencari sesuatu yang berharga..sesuatu yang nikmat dan hebat..dipenghujung pencariannya tidak ada apa yang dijumpa sebenarnya…yer,dikalangan manusia dan zaman mereka itu hebat..but if u ask them..are u the greatest?..definitely the answer is NO…kalau mereka berkata YES..it means tak sampai lagi le tu..hahahaha..but mostly banyak orang-orang hebat yang aku jumpa dan kenal..mereka ini cool..very humble..itulah yang terbaik,dan itu yang akan buat dunia lebih menghormati kita..kadang ada yang provokatif,but mungkin maksud dia baik..sebab hati dia baik..Musician sepatutnya orang-orang yang baik hati,sebab mereka tidak ada kepentingan yang besar..mereka hanya pemuzik..kaau ada kepentingan pun..just a small thing jer..yang relate¬†dengan hidup dan permasaalahan..sebab musician ni ada dunia mereka sendiri..

Sebenarnya aku tengah layan muzik-muzik SHAKTI..john McLaughlin ni..boleh tengok jer ler..hahaha..menakjubkan..Indian music adalah yang terbaik dan terhebat..bagi aku la..soul connection..?yes it is…

 

Share This Article On Facebook

468 ad
  1. indian music is quite cool and a bit colorful, i like it;;,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.